Privatizimi i baneses shteterore ne vitin 1992

Pershendetje.
Jam pjestar nje familje ku perbeheshim nga 4 persona.babai,nena,vellai dhe une.Kemi jetuar ne nje shtepi te marre nga shteti ne vitin 1962.Ne vitin 1974 babai ndrron jete.Ne vitin 1988 vellai martohet dhe lind nje femi ne viti 1990.Kjo eshte pasqyra familjare deri ne vitin 1992.
Babai yne perpara krijimit te kesaj familje,ka pasur nje lidhje tjeter martesore ku lind edhe nje femi dhe me pas ben divorc nga bashkeshortja e tij e pare e cila mer femijen ne ngarkim ku dhe personat ne fjale kane banuar ne nje tjeter banese deri sot te vendosur nga shteti ne te cilen ketu jeton prej 60 vitesh dhe ketu krijon dhe familjen e tij.
Ne librin e gjendejes familjare ne zyren e gjendjes civile djali i lindur nga martesa e pare ka ekzistuar gjithmone ne trungun tone familjar dhe ketu ka vendosur dhe te gjitha ndryshimet e gjendjes si martesat dhe femijte e tij.
Ne vitin 1992 del ligji per privatizimin e banesave shteterore dhe nga procesi i kryer nga komunale banesa duke mare per baze certifikaten familjare ku benin pjese dhe djali i babait ne martesen e pare bashke me bashkeshorten e tij,te cilet nuk kane jetuar kurre ne kete banese dhe nuk din as vend ndodhjen e baneses per faktin se nuk kemi qene te lidhur dhe nuk e njihnim nga afer njeri tjetrin,ben dhe faktike me ane te kasej certifikate regjstrimin e kesaj pasurie te pa lujtshme sipas ligjit mbi privatizimin e banesave shteterore.dhe i kalon edhe keto si pronare te asj banese.
Doja te dija qe sipas ketij fakti qendron i drejte veprimi i ketij regjistrimi ne zyrat e hipotekes?